– Mobilrevolusjonen er over

mobilmkontaktdata

Har du sjekket mobilen i høstferien, hjemme eller på ferie? – Mobilrevolusjonen er over, sa Country Manager i Facebook Norge Rune Paulseth på Solid Media Group sin samling for noen uker siden. Er du enig? Testen er kanskje hvor ofte tar du etter mobilen i løpet av en dag?

 

Det forsøkte nemlig jeg her i noen dager. Jeg la vekk telefonen og testet hvor mange ganger jeg så etter telefonen uten å ha en god grunn til det. Men jeg mistet raskt oversikten over hvor mange ganger jeg strakk meg etter telefonen for å sjekke noe. Forsøk du, noen dager uten å sjekke mobilen etter jobben og du ser fort hvor mange ganger man sjekker den uten å tenke over det. Du vil nok bli overrasket.

IMG_7933

For noen uker siden deltok jeg på Solid Media Group sitt morgenmøte i Oslo hvor Country Manager Rune Paulseth fra Facebook Norge holdt et innlegg. Bildet over viser en statistikk på mobilbruken pr dag i ulike medier. Den forstår jeg godt nå etter min egen uhøytidelige mobiltest.

Hva betyr dette for markedsføring fremover? Papiraviser faller, pr august i år med 10 % og 41 % leser nyheter på mobil. (Kilde Mediebedriftene)

IMG_7930

Solid Media Group innledet med en TNS Gallup undersøkelse som viser at 87 % av Norges befolkning bruker internett daglig og 84 % har en smarttelefon.

Ser man dette i sammenheng med utviklingen i bransjen jeg jobber i gir det noen utslag i hvor man må være både i markedsføringen og tankesett. For ti år siden var en gjennomsnittlig kunde innom mellom 6-7 bilbutikkbesøk for å kjøpe bil. Nå er kunden innom 1,4-1,7 ganger, beror på hvilken undersøkelse man ser på. Dette er europeiske tall, men det er nok veldig sammenfallende med utviklingen i Norge vil jeg mene.

Kunden som kommer i butikk er mer kjøpeklar, noe som betyr at de må vi ta godt vare på med god service og oppfølging der og da. Men utviklingen er at handelsmønstrene forandrer seg. Hvordan skal du få kunden til din butikk for faktisk å kunne snakke med kunden?

Jo, butikken må faktisk flyttes ”ut av butikken”. Du må være der kundene dine er for å trekke de til deg. Hvis ikke har de funnet noen andre på nett eller andre steder som de kjøper av. Hva bør vi gjøre?

  1. Digitalt, se tallene over. Husk også mobil, ikke bare på en PC
  2. Der hvor kundene dine oppholder seg, om det er på kjøpesenteret eller ved idrettsbanen er ikke så viktig
  3. Skape en butikk med et godt rykte for service og oppfølging

Når verden forandrer seg og man kan velge å være med eller bli igjen når ”bilen kjører”.

Er du på nett?
Har du mobiltilpasset nettside?
Hvor er kundene dine?
Hvor markedsfører du deg oppi dette?

 

Har du tenkt over dette i det siste?

Har jeg glemt noe? Eller har du andre innspill?

 

Fortsatt god høstferie
Pål

@palbergstad

 


Orientering:
Solid Media Group er leverandør av digitale tjenester på Facebook og Google for Mobile Oslo As, her var jeg daglig leder frem til midt oktober 2015. Jeg deltok på et fagseminar uten kostnad og har ingen andre bindinger til noen av selskapene nevnt.