Lenge siden…

Ja, her var det lenge siden sist. Intervju om bilselger og tre uker ut i ny jobb. Nå er det snart tre og fem år siden jeg skrev her. I dag sitter vi i en korona verden og det å prestere er viktigere enn noen gang. Hva har skjedd på fem år?

Verden har endret seg. Hvem trodde de skulle kjøre elbiler i så stor skala i 2015. Elbiler i 2015 bestod av rundt 17 % for personbiler og pr juli i år 48 %. Varebiler i 2015 bestod av rundt 2 % elbiler og i år pr juli ca 6 %. Så vi har litt igjen på varebiler, men modellene kommer. NEDC til WLTP overgang, hvordan måles utslipp og regelverk rundt dette med temp og c og d og…puh. Dette gjør jo ledelse og planlegging spennende og utfordrende. Hva skjer de neste 5 årene?

Team

For å gjøre det beste ut av utfordringene og endringer som skjer så er teamet viktig! Og for et team det er i avdelingen. Meget dyktig varebilgjeng som tar utfordringer på strak arm! Noen nye har kommet til og noen har gått i perioden, men teamet består. Vi gikk fra 5 til nå 10. En ting jeg er stolt av gjennom disse fem årene så er det teamet. Og ikke minst teamet hos forhandlerne. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Resultater

Tja, hva har vi oppnådd. Jeg skrev i saken tre uker ut i ny jobb om «hjelpsomhet til å forstå og lykkes» og det har det vært mye av. Avdelingen har doblet omsetning og uten å gå i detaljer bedre EBIT resultatet betraktelig.

Kultur

Jeg skrev om kultur tidligere. Hvor viktig er ikke det. Jeg har fått være så heldig å bli med på KLP – Kultur og LederProgrammet i Bertel O. Steen. Et år med jevnlige møter, grupper, oppgaver, refleksjon, deling og læring, om få uker er det år 2 samling med erfaringsutveksling. Gleder meg. Utrolig læring å møte kollegaer fra avdelinger i hele selskapet.

Kulturen i avdelingen er støttende, utfordrende og med god og tørr humor av beste sort! Teamet scorer høyt på de interne målingene turteller og oljetrykket som måler avdelingens arbeidsmiljø.

1:1 samtaler og takhøyde i møter er viktig. I korona har vi hatt fast teamsmøte med alle i avdelingen kl 1000. Da har vi blitt godt koordinert, selv om noen er hjemme og noen på kontoret. I andre møter så er det viktig å ha «matrosråd», så alle kan komme med ideer og meninger. Da blir resultatet best.

Kvalitet i arbeid

Forhandlerne ruller ut kvalitet i arbeids konseptet med hvordan selge varebiler. Klar salgsorganisasjon, høyt servicenivå ettermarkedet og intern samarbeids kultur mellom avdelingene.

Getting things done

GTD av David Allen gjennomføres hele tiden hos meg. Sjekk det ut hos ProduktivNorge. Virkelig et system som virker og gir deg god oversikt og lave skuldre.

Så hva bringer fremtiden av virus, arbeidsmetoder eller annet? Her er det bare å følge med. Men beskrivelsen «The best way to predict the future is to create it» er vel passende?

Lykke til du også, i en mer og mer kaotisk verden!

Hilsen Pål