– Hvordan lykkes som bilselger, spurte han

Dette var spørsmålet jeg fikk. – Hvordan lykkes som bilselger, og det var Lars Hellestræ fra Toppselger.no som spurte. Det er en stund siden han spurte, men tiden strakk ikke til for å svare på hans intervju. For litt siden svarte jeg opp mine tanker om hva må til for å lykkes som bilselger.

Oppfølging, oppfølging og oppfølging er en av mine konklusjoner etter å ha sett mange selgere over lang tid. De beste selgerne har en god plan på oppfølging av kundene, henvendelser om prøvekjøring og alle andre leads som kommer deres vei. I tillegg følges eksisterende kunder godt opp.

Jeg svarer på spørsmål om:

  1. Hva er den vanligste karrierestigen før man begynner som bilselger? Hvilken bakgrunn har en typisk bilselger?
  2. Hva skiller en middelmådig bilselger fra de aller beste?
  3. Joe Girard beskriver i sin første bok hvordan han jobbet knallhardt med kundeprospekting og å få kunder til å besøke han i butikken. Hvor vanlig er det blant norske bilselgere? Er det selgere som jobber aktivt med prospektering eller overlates dette til effekten av markedsføringen?
  4. Hvordan skiller bilselgere seg fra andre selgere?
  5. Hvilke utfordringer er typiske for bilselgere som muligens ikke andre selgere opplever i like stor grad?
  6. Begrepet “bruktbilselger” brukes gjerne på folkemunne om personer med liten troverdighet. Møter bilselgere generelt (og kanskje bruktbilselgere spesielt) mye skepsis blant kunder som er redd for å bli lurt?
  7. Bilbransjen har rykte på seg for å ta salg og salgstrening veldig seriøst. Jeg har blitt fortalt at Toyota blant annet krevde at sine selgere gjorde bilsalg dør-til-dør i Japan for noen tiår tilbake. Er ditt inntrykk at bilbransjen tar salg og salgstrening mer seriøst enn andre bransjer? Hva er isåfall årsaken til dette?
  8. Er man en ensom ulv som bilselger hos en forhandler?

Les mine tanker om temaene i intervjuet. Det er sikkert flere med ulike opplevelser, så kjør debatt. Hva gjør en god bilselger best?

Hilsen
Pål

 

Følg eller snakk gjerne med meg her:
Twitter: @palbergstad
Instagram: @palbergstad
Linkedin: Pål Bergstad