En dag igjen til et nytt liv begynner

 

IMG_8111Det er kun en dag igjen til ny jobb. Mandag klokken 0800 er jeg i gang i Mercedes-Benz varebil og Bertel O. Steen AS. Det er livsendrende å bytte jobb mener jeg. Nye mennesker å forholde seg til, andre arbeidsoppgaver og et meget stort egen påført press til å yte med en gang.

 

Nye oppgaver

Å gå fra forhandler til importør betyr andre typer oppgaver. Forhandling med fabrikk om priser, volumer og produkt. Samle forhandlerne og importør om å jobbe sammen om felles mål, uansett om det er volum eller kvalitetsmål. Sette seg inn i eksisterende planer, finne ut status og se på veien videre.

Forskjellen mellom forhandler og importør er kanskje mest at det er et mye større trykk på ”akkurat nå” i en forhandler. Kunden er der nå, butikken må være åpen når det er åpningstid. Alle du leder er på samme sted, de er i samme bygg. Som importør er det faktisk oppgaver i ulike land, ulike avdelinger i samme hus og forhandlere spredt ut over hele Norge. Nå må det lages en strategi for hele Norge.

Det å starte på nytt med noe så endrende som jobbskifte er hva jeg kaller et nytt liv begynner. Sånn har det vært når jeg har byttet arbeidsplass. Jobb er en stor del av livet, jeg bruker mye tid på jobb og mye energi på jobb om det er på arbeidsplassen eller hjemme.

Skjermbilde 2015-10-11 kl. 12.15.24

Det høres ikke så mye ut

7,5 timer ganger 5 dager er lik 37,5 timer av en våkentid på 115,5 timer med 7,5 timer søvn hver natt i løpet av en uke, burde det vært 8 timer? Det er faktisk rundt 33 % av tiden på jobb. En tredjedel av våken tid høres ikke så mye ut eller hva?

Nå har ikke jeg hatt en vanlig uke på 37,5 timer arbeid så langt tilbake jeg kan huske. Så jobb tar mye energi som jeg kaller det. Så gjelder det å skape en avdeling og få til et samarbeid med alle andre hvor vi skaper positiv energi. Da er det til og med en risiko for å ha det gøy på jobb. Nå gjelder det å bygge på stammekulturen Mercedes-Benz varebil. Hva er den i dag og hva skal den være for fremtiden?

 

Forberedelser

Har forsøkt å lese meg opp på produkt, strategi og tenkt gjennom hva jeg har med meg i bagasjen av kunnskap om varebiler. Og ikke minst hva var selgernes tilbakemeldinger på en selgersamling jeg fikk være med på før jeg begynte. Her kom det gode tilbakemeldinger på hva avdelingen kan bidra med ovenfor forhandlerne.

Nå gjelder det å lytte først og så samle trådene for å jobbe med fremover. Noen som har gode innspill på det å være ny i jobben?

Så mandag starter jobben for fullt. Kjenner meg veldig ydmyk ovenfor oppgavene og kjenner på noen nerver dagen før dagen. Men det er vel bare skjerpende?
#12oktober #ibilbransjen

Hilsen
Pål

 

Følg meg på twitter og instagram:
@palbergstad