Veivalg – følge veien eller ta av

IMG_6996Her et veivalg fra Århus i Danmark. Ute på løpetur i ukjent terreng. Ta til høyre eller venstre, et mindre veivalg enn å bytte jobb.

Veivalgene i sommer har vært større enn vanlig. Vi har flyttet og jeg skifter jobb. Flyttingen var kun 5 minutter unna i 30 sonen, men med jobb bytter jeg organisasjon og går fra forhandler til importør. Nå er det kjent i begge organisasjonene og min erstatter er også funnet. Det betyr at det er fort bare 4 til 5 uker før jeg bytter og ikke tre måneder. Spennende! 

Jobbskiftet er til Bertel O Steen som salgsdirektør i Mercedes-Benz varebiler. Her skal jeg lede importavdelingen av varebilene. Kontaktledd for fabrikken i Norge og bindeledd med forhandlerne. Avdelingen sammen med forhandlerne og fabrikken skal navigere rett for fremtiden.

Jeg har valgt å dele jobbskifte i en blogg. Har nemlig tenkt å blogge litt igjen. Har tidligere blogget om min fotovirksomhet på egen blogg. Nå tenkte jeg at hvorfor kan ikke jeg inspirere flere til å starte #ibilbransjen som blir hæsjtaggen for bilrelaterte ting. Det vil være andre ting her også. #produktivitet #ledelse og sikkert litt nye ting ettersom verden endrer seg. Har vært i bilrelaterte jobber siden 1998 og har en bilutdannelse i tillegg. Og verden er ikke den samme nå som da. Hvorfor er jeg her i bilbransjen fortsatt? 

Inspirasjonen til å starte å blogge igjen kommer blant annet fra Christoffer Hovde som sa noe som dette, hopp i det og ikke føl presset for hvor ofte du må blogge. Og ikke minst Hans Petter Nygard-Hansen med blant annet dette blogginnlegget om synlighet og ledere. Nå er ikke jeg på det nivået av ledere han snakker om, men hvorfor ikke prøve blogging igjen?

Min konklusjon er at kundene flytter mer og mer til nett og da må vi fokusere på å være der kunden er. Nye medarbeidere og kollegaer er også mer på nett nå enn før. I tillegg vil jeg at dette skal være en kanal for egentrening i å formidle historier. Så gi meg tilbakemeldinger også, bare da kan vi bli bedre sammen.

Nytt hus, ny jobb og ny blogg. Mye på en gang, så det blir en spennende høst!

Ha en fortsatt god kveld!

Følg eller snakk gjerne med meg her:
Twitter: @palbergstad
Instagram: @palbergstad
Linkedin: Pål Bergstad
Hilsen

Pål