”Heifrem” en som fortjener det

IMG_2311

Jeg er veldig glad for noen av de siste påvirkningene jeg har kunne gjøre i dagens jobb er å løfte unge frem så de får erfaring. Sammen med ledergruppen i dagens jobb har vi tatt inn både en i praksis for salg og service og er i ferd med å ta inn en mekanikerlærling på verkstedet.

 

Nå sitter jeg hjemme søndag morgen og skriver på dette. Junior er hos besteforeldre og samboer jobber litt før de siste tingene fra gamle huset skal flyttes hit. En dag vil nok junior flytte ut og begynne på skole og starte å jobbe. At han lykkes baseres mye på egen innsats, men også ved at han heies frem av andre.

 

I Aftenposten 10. september uttaler konsernsjef i ManpowerGroup Maalfrid Brath ”Det er litt trist å si man er på topp når man så vidt har passert 40 år”. Dette baseres på en undesøkelse som Opinion har utført for selskapet hun leder. Der er snittet for når man mener man er på toppen i arbeidslivet 42 år. Siden jeg er 42 i år er det vel på tide å heie frem ny ungdom som skal ta over for meg? Dette viste jeg ikke når vi heier frem ny ungdom hos oss, men virker som det var akkurat i tide gitt.

 

Uavhengig av denne vinklingen, må vi få frem ny og god ungdom. De som skal ta arbeidsmarkedet med storm i fremtiden må få muligheten til å ta sin praksis og læretid et sted. Derfor er jeg glad for at jeg, sammen med de andre i ledergruppen, kan hjelpe frem disse to til arbeidserfaring og læring. Nå er jeg tilhenger av praksisplass gjennom utdanningsløp, ikke som ekstra gratis arbeidskraft. Hos tidligere arbeidsgiver hadde jeg også praksisplass gjennom utdanning i avdelingen. – En dag håper jeg noen kan gjøre det samme for min sønn.

Gjennomføring av 1:1 (en til en) møter med tilbakemeldinger.

Gjennomføring av 1:1 (en til en) møter med tilbakemeldinger.

Sørger vi samtidig for gode tilbakemeldinger så kan de utvikle seg personlig og lære faget. Da vil du kanskje sitte med en veldig god ressurs om noen år?

 

Dersom du ikke har mulighet for lærling så sørg for å heie frem noen hos deg som fortjener det. Det er altfor mye nedsnakk i verden, hjelp heller noen frem. Det er positivt for den som hjelpes frem og gir en god følelse for deg selv. Skinn litt lys på en på vei inn i arbeidslivet eller en med erfaring. Hjelp til med å åpne en dør for noen som kan få en ny utfordring.

 

Siden jeg ble ferdig med utdannelse og militæret har jeg hatt ulike arbeidsgivere og flere ulike roller i disse selskapene. Det er selvfølgelig viktig å levere en god egeninnsats og skaffe seg riktig kompetanse for å bidra til egen fremgang. Men det hadde ikke vært mulig for meg å komme videre uten andre som ”heier” meg frem. Dette har gitt meg en mulighet til å prøve ut nye oppgaver og utfordringer. Takk til alle som har ”heiet” meg frem og gitt meg muligheter. La oss alle bidra til å løfte frem noen som fortjener det.

Om det er på jobben, skolen, idrettslaget eller hjemme:

”#heifrem” en som fortjener det. Hvem vil du heie frem?